Hem   Beställa   Info   Kontakta oss   Carefore.se  
 
Bildgalleri
 
Care Fore Pig
   


Pressrelease 2009-12-16


Nyhet:  Bollerups Lantbruksinstitut, Håkan Svensson, har tillsammans med Care Fore Pig tagit fram ett skulderskydd till digivande gyltor och suggor. Bältet har korrigerats tills man fått önskat resultat. Efter ett års användning kommer nu bältet att erbjudas till den behövande marknaden i Sverige och Danmark.

Skulderskyddet är gjort i tryckavlastande polyester och propropolen material framställt med ultraljud. Materialet har även en ventilerande funktion. Överskottsvärme och fukt försvinner ur cellerna. Cirkulationen ökar och bältet påskyndar läkning av sår. Yttertyget är starkt och tåligt.

Materialet,
i en tunnare version, används ursprungligen till sjukvården. T ex madrasser för att hindra att patienter får liggsår och för att påskynda läkning av sår och värk. Care Fore AB tillverkar även sulor och värkförband till kroppens alla leder.

Care Fore Pig ägs av Britt Nordensson och hennes dotter Bodil Malmqvist. Britt är utbildad på Skurups Lantbruksskola och tog sin examen som seminör på Veterinärhögskolan. Hon är uppväxt i en veterinärfamilj och brodern Bertil är veterinär i 5:e generation. Så det är inte så konstigt att det är en väl genomtänkt produkt som nu kan användas för att få ett slut på skuldersår på gyltor och suggor.

Det var information om ett 10 punkts program under Det Danske Svineproduktion som väckte Britts intresse att göra något. Hon tog där kontakt med veterinär Marianne Kaiser, som var imponerad av materialet. Man gjorde en madrass, dessvärre bet suggan av kanterna. Bältet är även testat av Marianne Kaiser, som är nöjd med resultatet och givit Care Fore Pig en stjärna för produkten


Ekonomi:  
En felfri sugga får många kullar och kan skickas till slakt mot betalning. En sugga med sår får tas bort tidigare och slakterierna tar inte emot henne. Förutom att värna om djuret är bältet en billig investering i jämförelse.

Klicka för att se större bild. Öppnas i nytt fönster Klicka för att se större bild. Öppnas i nytt fönster Klicka för att se större bild. Öppnas i nytt fönster Klicka för att se större bild. Öppnas i nytt fönster Klicka för att se större bild. Öppnas i nytt fönster Klicka för att se större bild. Öppnas i nytt fönster
Beställa

Pris Bälte:                     760 kr
Pris Fickor:                   24 kr/st           
Leveranstid:                 1-3 veckor

Moms och postförskott/frakt tillkommer.
Vid beställning av 10 st eller mer, begär offert.

Beställ >>>

 
Referens
 
Skulderskyddet är utprovat och
testat på gyltor och suggor med mycket goda resultat på
Bollerups Lantbruksinstitut.

Referens Håkan Svensson,
0708-385031.
hakan_solvalla@hotmail.com